mandag den 13. juni 2011

Brød i ovnen

Hjemmelavede burgerboller!



Hjemmelavede burgerboller er bare de bedste! Fandt denne opskrift på nettet og den er rigtig god og nem!

3½ dl. vand
25 g gær
1 spsk salt
1 spsk sukker
175 g durum
2 spsk olie
Hvedemel for resten - indtil dejen ikke klæber mere.
Det hele røres sammen og dejen hæver 30 min. Form herefter til meget flade boller. Og så skal man have god tid - lad dem hæve under klæde i 2 timer - så bliver de lækre og luftige!
Pensles med æg, vand eller mælk og drysses med lidt durummel.
I ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.


Italiensk stenovnsbrød!

Vi har indkøbt en fantastisk pizza ovn, som vi selvfølgelig laver de lækreste pizzaer i og nu også brød. Skal man lave rigtige pizzaer og italiensk brød, skal man sørge for at bruge det rigtige mel og her er type 00-mel det rigtige. Det forhandles bl.a. i Netto og Bilka. Dejen skal hæve i køleskabet - afmålt til pizzaer; gerne i plastikposer - så er de lige til at tage ud når man skal bruge dem. 00-mel gør dejen utrolig elastisk - så hvis man er rigtig god, kan man sikkert stå og svinge dejen, ligesom en rigtig italiener!
Her er opskriften hvis nogle skulle være interesserede:

Til 2 pizzaer og 1 brød

2 dl. lunkent vand
Tørgær - ca. 15 g.
2 spsk olie
2 tsk salt - gerne fint salt
00-mel (indtil dejen ikke klæber)

Herefter formes 3 boller: flad dem gerne lidt ud - så er de nemmere at arbejde med, når de har hvilet i kølebskabet.

Du kan med fordel lave dejen dagen før. Det bliver den faktisk endnu bedre af!

En kagerulle er ikke nødvendig - du vil kunne forme pizzaen på bordet med dine hænder. Sørg for at drysse lidt durummel på bordet - så dejen ikke klæber til bordet. Hav tålmodighed - hvis der går hul - lad være med at klaske dejen sammen og begynd forfra. Gør man det forsvinder det elastiske i dejen og du får slet ikke samme resultat.

Brødet ovenfor laver du ligesom en pizza, blot lidt tykkere. Når den er lagt på stenen i ovnen, kan du begynde at drysse med lidt salt, oregano og godt med olivenolie.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar